lauantai 28. huhtikuuta 2012

Korealaista fast foodia

Seikkailin eilen blogiuniversumissa ja löysin ihanan korealais-amerikkalaisen äidin blogin: http://eatingandliving.blogspot.com.au/. Sain täältä paljon hyviä ideoita. Ohjeet ovat hyvin autenttisen tuntuisia, mutta kuitenkin länsimaalaistettuja. Suurinosa raaka-aineista on helposti hankittavissa meikäläisistä perusmarketeista.

Tässä ensimmäinen maistiainen blogin antimista. Kutsun tätä dak bulgogista tehtyä annosta korealaiseksi pikaruuaksi, koska se on todellakin nopea ja helppo arkiruoka. Se toimii myös illanistujaisissa kivana seurusteluruokana. Marinadin raaka-aineiden määrää ei kannata säikähtää. Nämä ovat kaikki hyviä marinadien perusaineksia ja niitä kannattaa pitää keittiön perusvarastossa muutenkin.

Aurinkoista lauantaita!



Korealaista fast foodia
4:lle

Dak bulgogi

400 g broilerin rintafileitä

Marinadi:
3 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl raaka-ruokosokeria tai fariinisokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl riisiviinietikkaa tai mirinia
1 valkosipulinkynsi pieneksi leikattuna
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl seesamiöljyä
mustapippuria

seesaminsiemeniä

Leikkaa broilerin rintafileet kolmeen osaan vinottain, kolmion muotoisiksi paloiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Marinoi broilerinpalojan puolisen tuntia. Valuta ylimääräinen marinadin lihoista pois (hunaja ja sokeri palavat helposti pintaan kiinni) ja paista broilerinpalat paistinpannulla. Pienennä paiston loppuvaiheessa lämpöä ja valele broilerinpaloja marinadilla.


Itusalaatti

1 pieni rasiallinen (150 g) mung pavun ituja
1 kevätsipuli
1/2 valkosipulinkynttä pieneksi leikattuna
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
hyvää merisuolaa ja mustapippuria

Huuhtele pavut kylmässä vedessä ja jätä valumaan. Leikkaa huuhdeltu kevätsipuli pieniksi pätkiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Irrota suuria salaatinlehtiä, esim. jää- tai lehtisalaatista. Huuhtele lehdet ja kuivaa talouspaperin päällä. Laita salaatinlehtien sisään broilerinfileepala, itusalaattia ja esim. kurkkutankoja. Kääri lehti nyytiksi ja syö sormin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti