perjantai 19. huhtikuuta 2013

Fish and chips voileivät

Minun blogini ruokapostauksien nimen voisi muuttaa seuraavasti: Elle Mat & Vin -lehden reseptejä suomeksi. Postauksia taaksepäin selatessani huomaan, että lehden nimi vilahtelee tuon tuostakin reseptien lähteenä. Ei kai voi muuta kuin todeta, että lehti on täynnä innostavia reseptejä. Toivottavasti näistä on iloa teillekin!

Lauantai-illan ateriaksi voisi sopia meidän viime viikonloppuinen rötväilyruoka. Teimme fish & chips voileipiä. Kala on lähi K-supermarketin pakastekala-altaasta, mutta silti tämä maistui kaikille. Tuoreesta kalasta toki tulisi vielä maukkaampi. Käytin myös kurkkumajoneesiin tuorekurkkua, en säilöttyä suolakurkkua alkuperäisen ohjeen mukaan. Leivän muutin myös ruisleivästä maalais-hiivaleipään. Kyytipojaksi maistui pullo olutta ja pienemmille Angry Birds limsaa. Niistä on herkulliset perheen lauantai-illat tehty.



Fish & chips voileivät
4:lle

8-10 suurta perunaa
1rkl voita
2rkl oliiviöljyä
merisuolaa

1dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1dl korppujauhoja
4 kuhafileetä (tai jotakin sopivaa vaalealihaista kalaa)
voita
merisuolaa ja mustapippuria

1dl kevytmajoneesia
1dl kuutioitua tuorekurkkua
merisuolaa ja mustapippuria

50g salaattia 
4 siivua maalaisleipää
oliiviöljyä
1 sitruuna

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Kuori ja leikkaa perunat ranskanperuinoiden kokoisiksi tikuiksi. Asettele ne leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele merisuolaa pintaan. Lisää voi pieninä nokareina ja öljy ohuena nauhana kauttaaltaa. Paahda perunoita uunissa noin 30 minuutin ajan tai kunnes ovat kullankeltaisen värisiä. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana.

Laita majoneesi kulhoon ja sekoita kurkkukuutiot sen sekaan. Lisää merisuolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja jätä makujen tasaantumaan jääkaappiin.

Laita vehnäjauho, kananmunat (joiden rakenne on rikottu haarukalla) ja korppujauhot kukin omaan kulhoonsa tai syville lautasille. Käytä kalafileet ensin vehnäjauhossa, seuraavaksi kananmunaseoksessa ja lopuksi korppujahoissa. Paista samantien kullanruskeaksi. Mausta fileet merisuolalla ja pippurilla.

Paista myös leipäsiivut pannulla, pienessä oliiviöljytilkassa. Kasaa leivät valmiiksi, tai vie kaikki raaka-aineet pöytään ja anna ruoakailjoiden kasata itse omat herkkuleipänsä.

Herkullista viikonloppua kaikille. Minä lähden kuopuksen kanssa ihan kaksistaan sukuloimaan. Jännää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti