maanantai 5. elokuuta 2013

Parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 8

Vielä on lämpimiä kesäpäiviä jäljellä ja grillisesonki täydessä vauhdissa. Cilla'sin, Keinunhongan lihatilan ja Ravinteli Huberin grilliruokaresepteistä esittelyvuorossa on naudan lavasta hitaasti kypsytetty liha tarjoiltuna kebab-annoksessa. Yhteistyöhankkeesta voit lukea lisää täältä.



Ylikypsä naudanlihakebab

1 kg naudan lapaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
(tuoreita yrttejä, kuten timjamia, oreganoa, rosmariinia)

Ota naudan lapa ajoissa huoneenlämpöön. Mausta liha kevyesti suolalla ja laita se uunivuokaan. Kuori ja lohko kaksi sipulia, kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja lisää sipulit vuokaan Halutessasi voit lisätä mukaan myös tuoreita yrttejä, kuten timjamia oreganoa ja rosmariinia. Kaada kiehuvaa vettä vuokaan niin, että liha peittyy kokonaan.  Kääri folio napakasti uunivuoan päälle ja laita se 150 asteiseen uuniin kolmeksi ja puoleksi tunniksi kypsymään. Anna lihan jäähtyä liemessään.


Kebabsämpylä (voit myös käyttää valmista leipää kuutioina)

0,25 l kädenlämpöistä maitoa
0,25 pkt hiiva
2 kananmunaa
0,5 dl sokeri
2 tl suola
600 g vehnäjauhoa
60 g huoneenlämpöistä voita pieninä kuutioina

Murustele hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kanamunat ja sekoita ainekset sekaisin. Lisää vehnäjauhot pienissä erissä taikinaa vaivaten. Lisää lopuksi  pieniksi kuutioiksi paloiteltu, huoneenlämpöinen voi. Laita sekoitettu taikina jääkaappiin ja anna kohota yön yli kannellisessa rasiassa.


Leikkaa taikinasta noin 100 g  kokoisia paloja, pyöritä palloiksi ja painele ”pitaleiviksi”.  Nostata leipiä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Paista 160 asteisessa kiertoilmauunissa noin 12 minuuttia.

Valkosipulimajoneesi

1 kananmuna
1 rkl sinappia
1 valkosipulinkynsi
suolaa, mustapippuria
1½ dl rypsiöljyä

Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi, valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri. Kaada öljy päällimmäiseksi ja laita sauvasekoitin pohjaa vasten. Käynnistä sauvasekoitin ja anna emulgoitua muutaman sekuntia. Kallista sauvaa jolloin se haukkaa lisää öljyä emulsioon. Nosta varovasti kohti pintaa. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se pienen pieniksi kuutioksi. Sekoita valkosipuli majoneesin joukkoon. Laita majoneesi hetkeksi tekeytymään jääkaappiin. 

Leikkaa jäähtyneet kebabsämpylät ronskeiksi kuutioksi. Paahda niitä kuumalla paistinpannulla pieni hetki. Kokoa lautaselle naudan lapaa tomaattia, salaattia, paahdettuja leipäkuutioita ja valkosipulimajoneesia. Nauti kebabannos kylmän oluen kera kesästä nauttien. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti