tiistai 10. joulukuuta 2013

Helppo joulupiparitaikina

Ystävättäreni vinkkasi minulle kivasta ja helposta piparitaikinaohjeesta. Oli varmaankin huomannut kauppiaan joulukiireet ja päätti auttaa miestä mäessä. Kiitos! Pistin taikinan samantien aamulla tekeytymään ja illalla paistoimme poikien kanssa koe-erän pipareita.



Taikina oli helppo tehdä ja sopi raaka-aineittensa osalta kaappini sisältöön mainiosti. Siirapin sijasta siihen käytettiin fariinisokeria ja kuohukermaa oli juuri sopiva tilkka jäljellä viikonlopun kokkauksista. Jauhojen määrää lisäsin vähän alkuperäisen ohjeen määrään nähden. Ohje on alunperin Anna-Liisa Mattilan kirjoittamasta Piparikirjasta.

Helppo 
joulupiparitaikina

1 kananmuna
2,5dl fariinisokeria
25g voita sulatettuna
3rkl kuohukermaa
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl kanelia
1/2 rl kardemummaa
n. 3dl vehnäjauhoja +
leivinpöydälle taikinan kaulitsemiseen

Vatkaa kananmuna ja fariinisokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi, kerma ja mausteet. Sekoita ainekset sekaisin ja lisää vehnäjauho pienissä erissä ja sekoita huolellisesti. Pistä taikina useammaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään.

Teimme itsellemme myös piparinimigeneraattorilla asiaan sopivat nimet. Käykäähän kurkkaamassa omanne täältä. Meidän porukalle löytyi ainakin tosi osuvat nimet, vai mitä olette mieltä Armas Syväsinikuoresta, Rosolli Pömppömasusta ja Herkku Pömppömasusta? Iloisia piparileipomisia kaikille!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti