perjantai 22. elokuuta 2014

1960-luvun designia käyttötavaran muodossa

Tunnettehan Desicon kynttilät? Niiden tarina alkoi jo vuonna 1963, kun taideopiskelija Kari Toukolehto alkoi valmistaa kynttilöitä opiskelijaboksinsa kellarissa Raatimiehenkadulla Helsingissä. Ensimmäiset  pronssiset kynttilämuotit valoi hänen isänsä, kuvanveistäjä Erkki Toukolehto. Kynttilät valmistetaan yhä tismalleen saman muotin mukaan. Kyseessä on siis aito 1960-lukulainen suomalainen desingtuote.





Desicon kynttilämassa on parafiinin ja steariini sekoitusta tarkkaan harkitussa suhteessa. Parafiini on puhtaampaa ja palaa tasaisaisemmin. Steariini puolestaan tuo värit täyteläisesti ja kirkkaasti esille. Desicon kynttilät palavatkin todella tasaisesti ja kauniisti. Kynttilät värjätään myrkyttömillä elintarvikeväreillä. Jokainen värierä sekoitetaan käsityönä perusväreistä ja siksi värisävyt vaihtelevat hieman tuotantoerien osalta. 



Desico toimii nykyisin Fiskarsin Ruukkikylässä ja kaikki kynttilät valmistetaan yhä käsityönä. Kotimainen käsityö on sinänsä jo suuri arvo, mutta tämän päivän talousuutisten varjossa myös työllistämisen kautta todella tärkeässä roolissa. Tästäkin syystä liputamme Cilla'sissa innolla Desicon puolesta. Cilla's Desico-valikoimaa pääset kurkkaamaan täältä, klik. Tunnelmallisia kynttiläiltoja!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti